A Narancs I. Óvoda hírei

2022-23

2021-22.

Márciusi Ifjak

Farsang!

2020-2021.


2019-2020

20192018 


A Föld Világnapja 


A Víz Világnapja


Március 15.


...a farsangi napokban...


Madárvédelem


Termény ünnep a Narancs Oviban

Család és óvoda, a gyerek érdekében történő együttnevelés

A már kialakított családias légkör fenntartására törekszünk, melyben a személyesebb kapcsolattartást előtérbe helyezzük - ez biztonságérzettel tölti el a hozzánk járó óvodásainkat és rajtuk keresztül a családjukat is. Ezt a légkört erősítik ünnepeink, hagyományaink, szervezett programjaink, melyben egyúttal az óvoda és a család közötti nyílt kapcsolatteremtést szorgalmazzuk.

Nyitottak vagyunk a hagyományteremtésre, az innovációra, új programok bevezetésére is. Idén először terveztük és szerveztük meg tagóvodánkban a "Termény ünnepünket" egyhetes projektben. A projekt résztvevői: Tagóvodánk négy csoportja és a gyermekek szülei. A projekt időtartama: egy hét. A projekt megvalósításának ideje: szeptember utolsó hete.

Az óvodapedagógusok mellett, a szülők is aktív részesei voltak ennek az időszaknak, őket is bevontuk a készülődésbe. Gyűjtőmunka a családdal: gyermek-szülők és az óvodapedagógusok közös tevékenysége volt. Őszi terméseket gyűjtöttek: diót, mogyorót, makkot, gesztenyét, gyümölcsöket, magokat, tököket, tobozt, babot, lencsét, ahogy rengeteg ősszel termő gyümölcsöt is pl. szőlőt. A szőlőből minden csoportban must készült.
Egész héten a pénteki programra igyekeztünk ráhangolni a gyerekeket! Népdalokat, népi mondókákat tanultunk és népzenét hallgattunk! A termésfigurák, termésbábok készítése párhuzamosan zajlott az óvodában és a gyermekek otthonaiban! Elmondhatjuk, hogy nem csak a gyerekek, hanem mi felnőttek is jól éreztük magunkat az eltelt hétben. A projekt ideje alatt a szülők is figyelemmel kísérték óvodai életünket, mindenben együttműködtek velünk. Ennek bizonyítéka a zárásként megrendezésre kerülő Termény-báb kiállítás! A kiállított munkákra, kukoricaszemmel lehetett szavazni! Mivel gyönyörű alkotások készültek nehéz volt a választás! Azt gondolom mindenki sokat nyert ezzel a héttel! A gyerekek sok-sok új ismeretre tettek szert, a szülők izgalommal készültek és remekül összedolgoztak az óvó nénikkel! Kell ennél nagyobb eredmény!?

2315 Szigethalom, Rákóczi út 145.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el